ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - Ενημερωτικό δελτίο


Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της, τους μαθητές των σχολείων αλλά και τους συμπολίτες μας, για την συνεχιζόμενη ανταπόκριση στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.


Στις 3 Νοεμβρίου παραδόθηκε για αποστολή πλούσιο υλικό σε φάρμακα, κουβέρτες, είδη προσωπικής φροντίδας, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, σακίδια,σκεπάσματα κ.α.. Η βοήθεια στάλθηκε δωρεάν μέσω της εταιρείας Γενική Ταχυδρομική στους φορείς Ηλιαχτίδα και ΜΚΟ Αγκαλιά στην Μυτιλήνη, Εθελοντές Κιλκίς - Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη στο Κιλκίς και Αλληλεγγύη Κως στην Κω. Έχουμε ήδη πακετάρει και θα αποστείλουμε νέο  φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια αυτές τις μέρες.
Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι τα είδη καλοκαιρινής ένδυσης και υπόδησης θα δοθούν στο γραφείο της "Βοήθειας στο σπίτι" για τη βοήθεια συμπολιτών μας.
Εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη μας, ενεργά κι όσα είναι σε σύνταξη, στις δραστήριες συμπολίτισες, στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης και στα μέλη της ομάδας Αctivate now για τη βοήθεια τους στο πακετάρισμα όλου αυτού του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η  ΕΛΜΕ Λακωνίας συνεχίζει να συγκεντρώνει τα είδη που αναφέρονται παρακάτω στα γραφεία της Αγησιλάου 5, Σπάρτη, κάθε Τρίτη  στις 8-9 μμ.
Επίσης η κατηγοριοποίηση και το πακετάρισμα των ειδών θα γίνεται κάθε Δευτέρα στις 8 - 9 μμ  στον ίδιο χώρο.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στο πακετάρισμα ή και οργανωτικά την προσπάθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938030566 και 6978481417.


Είδη που συλλέγονται:
Τρόφιμα
Βρεφικές τροφές σε βαζάκια (φρούτα και λαχανικά), γάλα μακράς διαρκείας και γάλα εβαπορέ σε μικρές συσκευασίες, θρεπτικές κονσέρβες χωρίς κρέας (να μην χρειάζονται ανοιχτήρι), μπάρες δημητριακών και παστέλια, ξηρούς καρπούς, θρεπτικά μπισκότα, χυμούς σε μικρή συσκευσία.
Ρούχα (*ΜΟΝΟΝ* ότι αναφέρεται. Όχι "ρούχα γενικώς" γιατί δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα χώρου και χρόνου στους κατά τόπους εθελοντές!)
Αδιάβροχα, μπουφάν, φούτερ & φόρμες, ζεστά μάλλινα (πουλόβερ, κασκόλ, γάντια, σκούφους) για παιδιά και ενήλικες.
Παπούτσια κλειστά για περπάτημα και αθλητικά *ΜΟΝΟΝ*(όχι τακούνια, πέδηλα κλπ.), για παιδιά και ενήλικες.
Σακκίδια πλάτης, υποστρώματα, υπνόσακους.
Είδη για βρέφη (μπιμπερό, πιπίλες, στρωματάκια για άλλαγμα, μάρσιππους).


Παρακαλούμε βοηθήστε στοχευμένα.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

IMG_20151109_213915.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση