«27 Νοέμβρη Απεργούμε, Κινητοποιούμαστε!»

 Όλοι στην Πανεργατική Απεργία και Κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου! 




0000




00

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ συμμετέχουν δυναμικά στην Απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ – ΓΕΣΕΒΕΕ και καλούν όλους τους πολίτες στην κινητοποίηση της Πέμπτης 27 Απριλίου στο Πάρκο του ΟΤΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρουν:
«Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι το τέλος των Μνημονίων και της κρίσης έφτασε. Όλες οι διακηρύξεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην ανάκαμψη», ή ακόμα και περί «αποχώρησης του ΔΝΤ», αποδεικνύονται θέατρο σκιών. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, της βαθιάς φτώχειας και ανεργίας, της διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών θα συνεχιστεί και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι το τέλος των Μνημονίων πλησιάζει, για να συνεχίσει την επόμενη μέρα να εφαρμόζει την ίδια και απαράλλαχτη αντιλαϊκή πολιτική
Με την ίδια ένταση επιδιώκεται να προχωρήσουν οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.
Προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων που προωθείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια είναι εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Αυτή επιχειρείται με τη συστηματική συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που απειλεί τις επιδιώξεις του μνημονιακού καθεστώτος- με την αμέριστη συμβολή της δικαστικής εξουσίας. Πρόκειται για το προοίμιο εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα αποσκοπεί στο δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος.
Απέναντι στην βάρβαρη αυτή πολιτική υπάρχει απάντηση. Είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και όλου του λαού. Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε, κινητοποιούμαστε! Όλοι Μαζί, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές, αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, την επιβίωση των επιχειρήσεων και των καταστημάτων μας, το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά και όλο το λαό, να πιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων της προηγούμενης περιόδου για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, διεκδικώντας άμεσα:
•    Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και
 βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
•    Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.
•    Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων.
•    Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
•    Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
•    Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τη διαγραφή του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.
•    Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.
•    Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
•    Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
•    Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
•    Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
•    ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ίση μεταχείριση των ΕΒΕ με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία. «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα  μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.
•    Σύνδεση της εισφοροδοτικής ικανότητας με το εισόδημα του επαγγελματία, έμπορου, βιοτέχνη· ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ, ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ, για την ένταξη των ασφαλισμένων που δραστηριοποιούνται στις προαιρετικές περιοχές.
•    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια και καθολική: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών.
•    Κατάργηση του ΚΕΑΟ.
•    Επαναφορά του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ορίου στα 12.000 €.
•    ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
•    ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης».


Όλοι στο Συλλαλητήριο στη Σπάρτη - Πάρκο του ΟΤΕ ώρα 10:30 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση