Κάλεσμα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ για «Μαθήματα Αλληλεγγύης»





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με δεδομένο ότι το «νέο λύκειο» με την τράπεζα θεμάτων και τη βάση του «10» καθώς και η κατάργηση των υποστηρικτικών δομών του σχολείου αναπαράγουν και αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα μέσα στις σχολικές τάξεις, οδηγώντας όλο και περισσότερους μαθητές μας από τα χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα στην εγκατάλειψη του σχολείου, στέλνοντάς τους στη συνέχεια είτε στον καιάδα της ανειδίκευτης εργασίας και της ανεργίας, είτε στην παραβατικότητα, η  ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ διοργανώνουν  το Κοινωνικό Φροντιστήριο - Σχολείο Αλληλεγγύης  με μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο), μαθήματα έμπρακτης αλληλεγγύης.
Τα μαθήματα θα στεγάζονται στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας, καλεί τους συναδέλφους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των υποστηρικτικών του δομών (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη) και παράλληλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης, που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων από εθελοντές εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν. Σε δεύτερη φάση σχεδιάζουμε την πλαισίωση αυτών των μαθημάτων με άλλες παράλληλες δράσεις που θα φέρουν τους μαθητές σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό (πχ. Θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογραφικές προβολές, αθλητισμός, κ.ά.).
Καλούμε τους συναδέλφους που θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν, (διδασκαλία ή γραμματειακή υποστήριξη), να το δηλώσουν τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ μέχρι τις 30/09/2014, συμπληρώνοντας παράλληλα την σχετική αίτηση (δηλώνοντας όνομα, ειδικότητα, μάθημα, διαθέσιμες ώρες και ημέρες, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση).
Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια ενημερώνοντας τους μαθητές και βοηθώντας τους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους.
Στόχος είναι η έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων, γι’ αυτό και θα ήταν σκόπιμο να δοθεί περιθώριο μιας εβδομάδας για τις αιτήσεις.
Παρακαλούνται οι διευθυντές να κοινοποιήσουν τα παραπάνω σε γονείς και μαθητές έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι και να αρχίσουν εγκαίρως τα μαθήματα αλληλεγγύης.
Επισυνάπτεται η αίτηση εγγραφής μαθητών και αίτηση συμμετοχής συναδέλφων.
 
Οι αιτήσεις να συγκεντρωθούν από κάθε σύλλογο και να παραδοθούν στην ΕΛΜ.


Αιτήσεις από μαθητές και καθηγητές υποβάλλονται επίσης στο τμήμα Κοινωνικής
Πολιτικής και Υγείας του δήμου, στη διεύθυνση Ευαγγελιστρίας 85-87 και στα τηλέφωνα 27310 22226 (εσωτ. 112, 113, 114, 115).

 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση