Παρασκευή 13 Ιουνίου-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ KATA ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, 8 μμ, κεντρική πλατεία Σπάρτης

Αγαπητοί φίλοι,

το μεγάλο θέμα της - για πρώτη φορά εν πλω και με μια, ουσιαστικά, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ μέθοδο! - επεξεργασίας των ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, με στόχο την αδρανοποίησή τους, έχει φτάσει στην πιο κρίσιμη φάση του ! Σε "διεθνή ύδατα", τυπικά -στη "γειτονιά" μας, ουσιαστικά- στα νοτιοανατολικά της Κρήτης, μεγάλες ποσότητες εξαιρετικά επικίνδυνων χημικών πρόκειται να μεταφερθούν, να υφίστανται επεξεργασία για κάποιους μήνες και να παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνουν στη συνέχεια ! Η παραμικρή διαρροή, αστοχία των πειραματικών μεθόδων ή ατύχημα απειλεί να καταστρέψει τη θαλάσσια ζωή -αλλά και τη ζωή των ανθρώπων και την οικονομία των κοινωνιών που ζουν από τη θάλασσα, την αλιεία και τον τουρισμό.

Από τις αντιδράσεις και την αλληλεγγύη του αγώνα των τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες και από την πίεση που θα μεταφέρουν προς τις πολιτικές ηγεσίες και τους διεθνείς οργανισμούς, θα εξαρτηθεί η αποτροπή αυτής της ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ! 

 Χαιρόμαστε που, μετά τις πρωτοβουλίες των πολιτών στην Κρήτη, στα Κύθηρα και σιγά-σιγά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, άρχισαν να παίρνουν θέση και βουλευτές, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης καθώς και κόμματα, ενισχύοντας τη φωνή της ΑΡΝΗΣΗΣ μας ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των εμπόρων του χημικού οπλοστασίου που αποσύρθηκε από την "αγορά" του πολέμου.

 Όμως ο ΑΓΩΝΑΣ δεν "ανήκει" αποκλειστικά ούτε σε οργανώσεις, ούτε σε κόμματα, ούτε σε "καλούς" και "έγκριτους" τεχνοκράτες και οργανισμούς : είναι ΑΓΩΝΑΣ της ΖΩΗΣ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ -του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των ανθρώπινων κοινωνιών που ζουν και αναπτύσσουν πολιτισμό εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε άμεση και διαλεκτική σχέση  μ' αυτή τη θάλασσα !  Είναι ΑΓΩΝΑΣ της ΖΩΗΣ, απέναντι στην ΑΠΕΙΛΗ του ΘΑΝΑΤΟΥ -έστω κι αν αυτός ξορκίζεται με ένα "ποσοστό σφάλματος 99,9%". . .

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ οργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στη κεντρική πλατεία Σπάρτης για την Παρασκευή, 13 Ιουνίου, στις 8μμ και καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ή συλλογικότητα να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας!


Στην Ανοιχτή Πρωτοβουλία Σπάρτης Κατά των Χημικών Όπλων συμμετέχουν μέχρις στιγμής οι ακόλουθοι φορείς:

ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ “ΡΟΔΟΝ”

ΟΜΑΔΑ “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ «ΠΛΗΘΩΝ»

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ(ΕΘΟΛ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΑΫΓΕΤΟΥ "Η ΛΟΥΣΙΝΑ"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σχετικά με την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών-μιά άποψη

Γενική Συνέλευση